Informatii

  1.  Pentru o mai buna vizionare,fara lag,va rog sa puneti filmul pe pauza 2-3-4 minute!
  2. Daca filmul se blocheaza sau se termina brusc va rugam sa dati un refresh la pagina!
  3. Va rugam sa folositi browsere cunoscute! [Chrome-Mozilla-Opera]
  4. Siteul nu este optimizat full pentru Telefoane/Tablete!
  5. Va rugam sa curatati Catch-ul browserului cu comanda CTRL+ REFRESH [F5]

Informatii Calitate Video!

Cam (CAM) – Pirații înregistrează filmul de pe ecranul de la cinema prin intermediul unei camere video montate pe un trepied. Aceste copii sunt în general de o calitate slabă atât d.p.d.v. vizual, cât și auditiv. De asemenea, imaginile pot fi bruiate de umbre ale audienței care se deplasează.

Telesync (TS sau TELESYNC) – Sursa filmului rămâne camera de pe trepied. Telesync indică o îmbunătățire a înregistrării sunetului realizată prin transmițătoare wireless de la boxele din cinema sau prin conectare directă la echipamentul de proiectare. Câteodată, diferența dintre CAM și TS este dificil de sesizat.

PDVD – Pre-DVD este o variantă întâlnită în țările asiatice, mai ales în India. Variante slabe calitativ gen CAM/TS sunt înregistrate pe DVD și etichetate drept DVD rip.

Workprint (WP) – Varianta este realizată dintr-o versiune neterminată a filmului. Workprint-urile au efecte needitate și scene lipsă. De asemenea, le pot lipsi părțile nedublate audio și diferă foarte mult de versiunea finală a filmului. De obicei, această variantă are un text al subtitrării ce depășește imaginea sau întreruperi audio pentru a descuraja pirații să o răspândească. Un caz recent care a creat un întreg fiasco a fost X-Men Origins: Wolverine.

Screener (SCR) – Aceste versiuni în avanpremieră şi promoționale ale filmelor (în general DVD sau VHS), cu vizualizări limitate, sunt furnizate comercianților sau criticilor de film înaintea datei oficiale de lansare a filmului în cinema. Pirații obțin și ei un DVD Screener și îl duplichează.

R5
– Acesta este un DVD comercial din regiunea 5. Regiunea 5 este formată din Europa de Est, sub-continentul indian, Africa, Mongolia și Coreea de Nord. Versiunile R5 ies în evidenţă faţă de cele normale pentru că folosesc un transfer direct Telecine, dar fără retușuri de imagine. De asemenea, nici sunetul nu e la fel de bun ca în varianta DVD.

Telecine – Cuvântul se referă la dispozitivul Telecine, o piesă scumpă de echipament care transformă filmul din formatul analogic în cel digital. Calitatea este puțin inferioară celei DVD deoarece sursa este rola de film și nu sursa finală digitalizată.

DVD Rip – Varianta finală. DVD Rip-urile sunt distribuite în general în regiuni îndepărtate de zona premierei filmului. De o foarte bună calitate, acestea înlocuiesc rapid orice altă versiune preexistentă.

DVDR – Aceasta este o copie a DVD-ului original, recodificată pentru a putea fi scrisă pe un DVD mai ieftin și mai compact. DVDR-urile arată la fel ca discurile comerciale în sensul că acestea conțin meniuri și funcții asemănătoare.

Așadar, acum când vedeți un fişier video ce poate fi descărcat şi care este etichetat cu oricare dintre termenii descriși mai sus, veți știi la ce calitate să vă așteptați. Dar chiar și așa, tot ar trebui să ţineţi seama şi de…